16. lokakuuta 2019

Surffitukan leikkuu

Osittelimme ensin tukan niin, että otimme erikseen hattuosan, korvalta takaraivoon vaakaosion sekä vielä niskaan hiusrajaosion.
Aloitimme leikkauksen takaa hiusrajaosiosta, joka leikattiin line tekniikalla. 
Tavaraivo leikattiin pystyosioissa oman osionsa päällä hiukan yli 90 asteen kulmassa, jolloin hiuksesta tuli hieman kerrostettu. Sivut leikattiin niin, että otettiin vaakaosioissa pysyvä mitta ohimoiden kohdalle ja vedettiin kaikki pystyosiot eteen, jolloin mallin mitta pitenee taakse.

Hattuosio leikattiin niin, että aloitettiin ottamalla vaakaosio päälaen kohdalta ja leikkausmitta tuli takahiuksista. Kaikki hiukset leikattiin pysyvällä mitalla vetäen kaikki vaakaosiot päälaelle ja leikataan siinä. Sormien asento oli niin, että hiukset pitenivät pois päin jakauksesta.

Muotolinja tarkistettiin vielä niin, että jakauksen mukaan ohuempi puoli vedettiin eteen etuviistoon. Etuhiusten mitta otettiin ohuemmalta puolelta ja leikattiin niin, että se pitenee sivulle. Vedettiin myös toisen puolen hiukset naamaa kohti etuviistoon ja leikattiin.
Tukkaa myös ohenneltiin eri menetelmillä. Latvat esimerkiksi ohennettiin nyöritysohennuksella veitsen kanssa sekä ohennettiin veitsen kanssa hiusosioiden alta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkän tukan permanentti