27. huhtikuuta 2020

Lisämyynti

Mielestäni lisämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, joka tulee asiakkaan ostaman palvelun/tuotteen lisäksi, mitä ei tullut varta vasten hakemaan. Ostos voi tukee alkuperäistä ostosta esimerkiksi värikäsittelyn jälkeen ostaa värishampoon, joka tukee alkuperäistä ostosta tai voi myydä lisäpalvelun alkuperäisen oston yhteydessä esimerkiksi kulmien ja ripsien värjäys hiustenvärjäyksen vaikutusajalla.

Totta kai lisämyynnillä on kampaajalle hyötyä myynnin kannalla, mutta myös asiakasta pystyy palvelemaan paremmin, kun on aktiivinen tuotteiden ja palveluiden tarjoaja. Näin asiakkaalle tulee mielikuva, että kampaaja antaa enemmän, kuin on pyydetty, jolloin se antaa positiivisen mielikuvan, jos siis tarjoaminen ja ehdottaminen on onnistunut positiivisella kannalla. Tällöin asiakas todennäköisesti tulee myös ensi kerralla sinun penkkiisi, kun on saanut positiivisen kuvan kampaajasta sekä lisämyyntityö luo kuvan ammattitaitoisesta kampaajasta.
Itselleni luontainen lisämyynti tulee tuotteiden kautta, mutta esimerkiksi käsien kestolakkaus voisi olla sellainen lisä, minkä voisin itselleni kouluttaa, koska olen kuitenkin kiinnostunut kynsien laitosta sekä harrastan sitä itsenäisesti kotona.
Eniten unelmoin kampaajapalveluiden lisäksi lisämyynniksi ehostuspalveluita sekä geelikynsien/rakennekynsien laittoa. Olisi ihana lisä päästä tekemään näitä minulle rakkaita asioita myös kampaajapalveluiden lisäksi, sillä alun perin pohdin parturikampaajan sekä kosmetologin välillä. Kuitenkin päädyin parturikampaajaksi, koska mietin, että työmarkkinat ovat paremmat tällä alalla. Ehkä joskus omassa liikkeessäni, pystyisin harjoittamaan näitä kaikkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkän tukan permanentti