9. joulukuuta 2019

Kaksi asiakastyötä hiustenleikkuu kursilla

Toisella asiakkaallani hiukset olivat jo todella paljon kasvaneet mallistaan ja sen takia hiuksista sai lähteä paljonkin mittaa. Toiveena oli, että korvat saivat tulla näkyviin, mutta pulisonki saisi olla lyhyt sekä ohut.
Pesun jälkeen aloitin hiusten leikkuun takaa. Tein aika korkean porrastuksen niskaan. Otin taakse aina vaakaosion, jossa leikkasin pystyosioissa. Takaraivon korkeimmalla kohdalla lievensin porrastusta.
Seuraavaksi siirryin sivuille, johon otin ohuen vaakaosion ja leikkasin korvallisen. Tämän jälkeen etenin ylös pystyosioissa ja matalasti porrastaen. Tämän jälkeen leikkasin otsatukan. Lopuksi tarkistin nostamalla hiusosiot kohtisuoraan ylös, jotta mitta on sama molemmilla puolilla. Rajasin niskan sekä kevensin kuivana muotoilusaksilla. Keventäessä sai olla varovainen, sillä asiakkaalla oli todella hento sekä ohut hiuslaatu.

Toinen asiakkaani toivoi polkkapituista mallia, jonka hän saisi työpäivän ajaksi kuitenkin kiinni. Muotolinja ei saanut myöskään olla ehjä, sillä asiakas kertoi, että ennen hius on latvoista alkanut sojottamaan helposti, sillä hänellä oli todella paksu hiuslaatu.

Aloitin leikkaamisen takaa. Tein ensin muotolinjan, jonka jälkeen leikkasin lievästi porrastaen sekä sivuille pitenevästi (leikkasin pystyosiot keskellä takaraivoa). Sivuihin leikkasin ensin muotolinjan eteenpäin pitenevästi ja tämän jälkeen sivuhiukset hieman porrastaen. Latvat pointtasin sekä kävin läpi muotoilusaksilla, että sain latvoista mahdollisimman kevyet.

Molemmat leikkaukset olivat vanhoja tuttuja, mutta jokaisella on erilainen hiuslaatu, joten aina oppii lisää hiuksesta ja miten se käyttäytyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkän tukan permanentti