13. toukokuuta 2019

Ensimmäinen kampausrullakampaustyö

Alku keväästä pääsimme harjoittelemaan harjoituspäille rullien laittamista. Tänään jatkoimme siten, että teimme kampausrullakampauksen rullattuun päähän.

Teimme harjoituspäähän sivujakauksen. Ensimmäiset rullat tulivat vaakatasoon normaalijännitteisesti pään molemmille sivuille. Alimmaiset rullat rullattiin ylijännitteisesti.

Takahiusten rullaus aloitettiin päälaelta niin, että rullat rullattiin vaakatasoon taaksepäin suuntautuvasti ylijännitteisesti. Puolesta välistä rullat rullattiin normaalijännitteisesti ja aivan viimeiset takaraivon hiukset ylijännitteisesti vastakkaiseen suuntaan, kuin päälaen rullat.
Hiukset kuivuriin 30 min, jonka jälkeen alettiin tekemään kampausta.

Kun hiukset olivat kuivat, hiuksista poistettiin rullat ja hiukset harjattiin aukikampausharjalla.
Tämän jälkeen aloitettiin tupeeraus. Tupeerausosio kannatti olla eri kuin rullan osio, jolloin ei syntynyt rakoja. Hiusosion alapuolelle tyveen tupeerattiin napakasti kolme kertaa ja sen jälkeen hiusosion pituuksia.
Kun koko tukka oli tupeerattu, hiusten pintaa harjattiin aukikampausharjalla varovasti, ettei tupeeraus häviä vaan, että pinnasta tulee sileä. Tässä vaiheessa käytettiin myös lakkaa apuna, jotta pinnasta saatiin mahdollisemman siisti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkän tukan permanentti