28. tammikuuta 2019

Muotivärjäys kevytväreillä

Tehtävänä oli käyttää värjäyksessä kevytvärejä. Piti käyttää kahta eri väriä sekä värjäys piti olla muodikas.


























Asiakkaani pohja oli täysin naturelli eli luonnonhiusta pelkästään, jota ei ollut koskaan värjätty. Hiuksen tummuusaste oli 9, johon oli helppo lähteä työstämään väriä, koska pohja oli niinkin vaalea. Hius oli normaalin paksuinen sekä terve hius. 
Asiakkaalla ei itse ollut toiveita muuta kuin, että lopputuloksesta tulisi luonnollinen, koska asiakas ei ollut tottunut värjättyyn hiukseen. 

Päätimme värjätä lyhyet sivuhiukset sekä tyven muutaman asteen tummemmalla sekä pituudet vaalentaa pari astetta, jolloin saataisiin luonnollinen lopputulos.
Käytin tummassa värissä KC:n 7N 10ml sekä sekoitin joukkoon 7.23 5ml, jotta väristä ei tulisi liian lämmin. Hapetteena käytin 1,5% 30 ml. 
Pituuksiin valitsin myös KC:n värin 901, jossa oli valmiiksi jo violettia mukana, ettei hius jää keltaiseksi. Väriä laitoin 20 ml ja 3% hapetetta 40ml. Vaaleata värimassaa tein kuitenkin lisää vielä 15ml. Vaalean värimassan sekaan lisäsin myös KC:n Seal & Shine Oilia, jotta vaaleisiin pituuksiin saataisiin luonnollista kiiltoa. 

Aloitin värin levityksen sivuilta ja keskityin sen jälkeen päälaella oleviin pitempiin hiuksiin. Päälaella oleviin suortuviin käytin folioita vaaleiden hiusten suojaksi, etteivät ne olisi kosketuksissa tummemman värin kanssa. Vaikutusaika oli 45 min. 





Asiakas oli todella tyytyväinen lopputulokseen, sillä ei tapahtunut mitään huomattavaa eroa vaan hiuksen omia värejä tasoitettiin sekä annettiin hiuksen väriin kontrasteja. Lopputuloksesta tuli luonnollinen niin kuin haluttiinkin. 
Itse olin myös tyytyväinen lopputulokseen, vaikka olisin ehkä itse valinnut vielä yhden asteen tummemman värin juureen ja sivuille, jotta kontrastia olisi ollut vielä enemmän sekä levittänyt vielä pidemmälle pituuksiin juuren väriä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pitkän tukan permanentti