28. huhtikuuta 2020

Laineet muotoiluraudalla

Katsoin videon instagramista @schwarzkopfprofinland 'n sivuilta laineiden tekoon. Pesin hiukset ensin, koska hiuksen piti olla suora mistä lähettiin liikkeelle. Aloitin takaa vaakaosiossa. Osiot sai olla hieman paksuja, mutta ei kumminkaan liian paksuja. Kiharat tehtiin suoristusraudalla. Raudan suunta on aina alaspäin sekä raudan pää osoittaa suoraan alaspäin pystyasennossa, jolloin saadaan loiva laine. Osion latvoja voin hieman suoristaa lopuksi, jos ne kihartuivat liikaa. Joka toinen kihara tein vasemmalle päin ja jokatoisen oikealle niin näin tuli hieman rennommat laineet. Päällimmäiset sekä kasvojen rernustavat hiukset kiharsin aina pois päin kasvoista. Kun kiharat olivat viilentyneet, niin avasin sormien avulla ja lisäsin hieman öljyä latvoihin ja haroin laineita auki.

Catwalk kampaus no. II

Aloitin kampauksen tekemisen kiharoiden tekemisellä, koska silloin kampauksen tekeminen olisi helpompaa tehdä isompi keskikohtaan.
Kiharoiden jälkeen aloitin tekemään sivuille ranskanletit. Otin jaon ja kiinnitin ylimääräiset hiukset aina klipsillä, jolloin ranskanletistä tuli suora. Yläosan tein niin, että otin ison osion hiuksia ja otin kiinni latvasta ja tupeerasin kevyesti osion kohti tyveä. Kiinnittelin osioita pinneillä ja hain muotoa asettelemalla hiuksia. Tämä oli mielestäni helppo ja nopea näytöskampaus, mutta samalla kuitenkin näyttävä.


27. huhtikuuta 2020

Lisämyynti

Mielestäni lisämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, joka tulee asiakkaan ostaman palvelun/tuotteen lisäksi, mitä ei tullut varta vasten hakemaan. Ostos voi tukee alkuperäistä ostosta esimerkiksi värikäsittelyn jälkeen ostaa värishampoon, joka tukee alkuperäistä ostosta tai voi myydä lisäpalvelun alkuperäisen oston yhteydessä esimerkiksi kulmien ja ripsien värjäys hiustenvärjäyksen vaikutusajalla.

Totta kai lisämyynnillä on kampaajalle hyötyä myynnin kannalla, mutta myös asiakasta pystyy palvelemaan paremmin, kun on aktiivinen tuotteiden ja palveluiden tarjoaja. Näin asiakkaalle tulee mielikuva, että kampaaja antaa enemmän, kuin on pyydetty, jolloin se antaa positiivisen mielikuvan, jos siis tarjoaminen ja ehdottaminen on onnistunut positiivisella kannalla. Tällöin asiakas todennäköisesti tulee myös ensi kerralla sinun penkkiisi, kun on saanut positiivisen kuvan kampaajasta sekä lisämyyntityö luo kuvan ammattitaitoisesta kampaajasta.
Itselleni luontainen lisämyynti tulee tuotteiden kautta, mutta esimerkiksi käsien kestolakkaus voisi olla sellainen lisä, minkä voisin itselleni kouluttaa, koska olen kuitenkin kiinnostunut kynsien laitosta sekä harrastan sitä itsenäisesti kotona.
Eniten unelmoin kampaajapalveluiden lisäksi lisämyynniksi ehostuspalveluita sekä geelikynsien/rakennekynsien laittoa. Olisi ihana lisä päästä tekemään näitä minulle rakkaita asioita myös kampaajapalveluiden lisäksi, sillä alun perin pohdin parturikampaajan sekä kosmetologin välillä. Kuitenkin päädyin parturikampaajaksi, koska mietin, että työmarkkinat ovat paremmat tällä alalla. Ehkä joskus omassa liikkeessäni, pystyisin harjoittamaan näitä kaikkia.

20. huhtikuuta 2020

Catwalk kampaus: korkea ponnari

Keräsin kaikki hiukset ylös harjan avulla. Kiinnitin ponnarin kumilenkillä ja kahdella pinnillä. Tämän jälkeen levitin geeliä tyveen käsin. Ripsiharjan sekä geelin avulla tein otsakiehkurat. Viimeistelin ponnarin kieputtamalla ponnarista ottamallani hiussuortuvalla ponnarin ympäri, jottei kumilenkki näy. Kiinnitin pinnillä. Lopuksi tupeerasin latvan suureksi sekä siistin tupeerausta kolmipiikillä kuitenkaan kokoa pienentämättä. Lakan avulla siistin sekä nostelin ponnarin latvaa, jotta sain ponnariin oikean muodon. 


15. huhtikuuta 2020

Air Touch - tekniikka

Tänään kävimme läpi Air touch - tekniikan saloja. Ensimmäiseksi katsoimme yhdessä Four Reasonsin tekemän opetusvideon, missä Elisa näytti, kuinka tämä tekniikka toteutetaan. Kun video oli katsottu, harjoittelimme tätä tekniikkaa harjoituspäille. Itselläni oli kotona vaalennusainetta, joten käytin tätä.

Air touch tekniikka on siis raidoitustekniikka, jolla poimitaan raidat föönin avulla. Tekniikka on kehitetty Venäjällä ja on siis vielä aika uusi tekniikka. Tätä raidoitustekniikkaa ei kannata käyttää 6 tummuusasteen tummemmalle hiuksille, sillä siitä jää helposti liian suuri raja kun hius lähtee kasvamaan. Vaaleammille, kun tällä tekniikalla tekee raitoja, ei välttämättä tarvitse käydä seuraavan kerran kampaajalla seuraavaan 2kk.

Hiukset pitää olla suorat, kun käytetään tätä tekniikkaa, jolloin raidoista tulee siistit. Suoristinkin nuken pään ensimmäiseksi. Osituksessa tehtiin ensin jakaus ja itse tein keskijakauksen. Tämän jälkeen jaettiin sivut niin, että jakaus meni korvalta korvalle. Kruunuosio otettiin kolmio-osaksi ja takaosa jaettiin kahteen osaan pystyjakauksella.
Raidottaminen aloitettiin niskasta viistosti hiusrajan mukaisesti. Otettava osio saa olla vain sentin paksuinen. Tarkistetaan, ettei osiossa ole takkuja ja vedetään napakasti kohtisuoraan hiuspohjasta. Föönin suutin osa puhaltaa vain kohti tyveä ja vedetään sormia kohti latvaa. Tämän jälkeen alhaalle tippuneet hiukset ja puoliksi tippuneet asetetaan alaspäin ja käteen jäänyt hius laitetaa folioon. Folio pitää saada mahdollisimman lähelle hiuspohjaa ja folion alku kannattaa taittaa hieman kulmaksi, sillä seuraavan osion puhaltaminen avaa alimmaisen folion.
Koko takaosa raidotetaan viistoon hiusrajan mukaan. Kruunuosio raidotettiin jomman kumman osion jatkoksi viistoon. Jos tässä kohtaa olisi paha pyörre, kannattaisi raidottaa pyörteen vastaisesti, sillä silloin raidat laskeutuvat pehmeämmin.

Sivujen raidotus aloitettiin ohimolta taas hiusrajan mukaisesti viistoon. Foliot pitäisi mennä niin, että yksi linja menee koko pään ympäri ja tässä linjassa menee yksi foliorivi. Sivujen foliot piti siis tähdätä takana olevien folioiden kanssa.
Oma mielipiteeni tästä tekniikasta on vähän kaksijakoinen. Tosi nopeasti tällä tavoin saa poimittu raitoja, mutta toisaalta tosi hidasta, kun pitää sählätä föönin kanssa edes takaisin. Myöskään ainakaa tässä hiuksessa, hiukset eivät puhalluksessa tippuneet alas vaan ne jäivät toisiin hiuksiin kiinni, jolloin ne piti muutenkin kamman kanssa vetää alas. Tiedä sitten toimiiko aidossa tukassa paremmin, mutta itse pidän enemmän perinteisestä tavasta.